Tv-tip: ‘Boys Don’t Cry’ vrijdagavond op RTL 8

Vrijdagavond 26 februari zendt RTL 8 vanaf 20.30 uur de Oscarwinnende film Boys Don’t Cry uit (trailer: klik hier). De film uit 1999 van regisseuse Kimberly Price is gebaseerd op het echt gebeurde verhaal van de Amerikaanse Teena Renae Brandon. Hij werd geboren als meisje, maar ging door het leven als man. Hij viel op meisjes, maar vertelt niemand zijn grote geheim.

Toen zijn vrienden uiteindelijk toch ontdekten dat hij een transgender was, hebben ze hem op 31 december 1993 vermoord. De film sleepte veel prijzen in de wacht, waaronder een Oscar en een Golden Globe voor hoofdrolspeler Hilary Swank.

Lees ook:Tv-tip: Boys Don’t Cry
Lees ook:Homofobe bestuurders en een lesbische president in spé
Lees ook:Kerstconcert met countertenor Rickie Edens bij Transgender Café
Lees ook:Postuum Golden Globe voor Heath Ledger
Lees ook:Ed Milliband: ‘Ik snotterde toen ik ‘Pride’ zag’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>