Geen bewijs voor subsidiefraude Henk Krol

Henk Krol wordt niet verder verdacht van subsidiefraude toen hij hoofdredacteur was van de Gay Krant. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigd. Stichting Vrienden van de Gay krant (SVGK), waar Krol voorzitter van was, diende een klacht tegen hem in toen de stichting een subsidie van 206.000 euro moest terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs.

De SVGK vond Krol als hoofdredacteur – van december 1979 tot maart 2013 – verantwoordelijk voor de schimmige boekhouding: geld werd zonder bonnetjes heen en weer geschoven. In juni bepaalde de rechtbank van Den Bosch dat Henk Krol, tegenwoordig kamerlid van 50Plus,  niet aansprakelijk is. De SVGK ging daartegen in hoger beroep. ‘Een oriënterend feitenonderzoek naar een aangifte van de SVGK heeft geen verdenking van subsidiefraude opgeleverd tegen Henk Krol’, staat vandaag in een verklaring van zijn raadsman.

Lees ook:Henk Krol hoeft twee ton subsidie niet zelf terug te betalen
Lees ook:Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting
Lees ook:Rechtbank Den Bosch: Henk Krol niet aansprakelijk voor schuld Gay Krant
Lees ook:Inzamelingsactie Vrienden GayKrant voor nieuwe rechtszaak tegen Henk Krol
Lees ook:Stichting Vrienden van de GayKrant laat beslag leggen op huizen Henk Krol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>