TV-tip: Leven, liefde en hiv, zondagacond NPO 3

Zondag 24 januari in vanaf 23.40 uur op NPO 3 de documentaire ‘Leven, liefde en hiv‘ te zien. Doel van de korte documentaire is het wegnemen va nstigma’s. Twee vrouwen komen aan het woord, Sylvia uit Groningen en Sil uit Amsterdam. Ze worden vaak voor ‘hoer’ uitgemaakt en ‘zullen het er zelf wel naar gemaakt hebben’.

Nederland telt bijna 20.000 mensen met hiv. Veel van hen zwijgen erover, omdat ze bang zijn anders te worden bekeken en tegen vooroordelen en gebrek aan kennis over de ziekte aanlopen. ‘Al mensen horen dat je hiv-positief bent, vormen ze direct een beeld’, aldus het geportretteerde tweetal. ‘En dan maakt het niet uit of dat beeld klopt of niet.’ Ook brengt de ziekte nog steeds veel lichamelijke uitdagingen met zich mee, waar maar weinig mensen bij stilstaan. Maar het leven gaat door: dat laten de twee vrouwen zien.

Lees ook:Hiv uit de kast: campagne om stigma rond hiv weg te werken
Lees ook:Teledoc Campus: ‘Leven, liefde en hiv’, zondag 24 januari op NPO 3
Lees ook:De tijd daarna – 30 jaar hiv en aids in Nederland
Lees ook:Boek over 30 jaar hiv in Nederland: ‘de tijd daarna’
Lees ook:Tv-tip: Wij willen ook een kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>