Tienersterretje Rowan Blanchard omschrijft zichzelf als ‘queer’

Rowan Blanchard, het 14-jarige tienersterretje uit de Disney Channel serie ‘Girl Meets Woman‘, heeft op Twitter haar ideeën over seksualiteit gedeeld. ‘Ik wil me niet het etiket hetero, gay of wat dan ook opplakken: ik ben wie ik ben.’ Later voegde ze eraan toe dat ze de omschrijving queer prefereert.

‘Ik wil in de toekomst van iedere gender kunnen houden, daarom beschouw ik mezelf ‘queer’.’ In het verleden liet de jonge actrice zich ook al uit over ‘volwassen‘ onderwerpen als ‘blak feminisme’, seksueel geweld, verkrachting, abortus en huiselijk geweld.

Lees ook:Gender en seksueel burgerschap: wat te doen?
Lees ook:Miley Cyrus: ‘Ik voel me als 15-jarige jongen in een meisjeslichaam’
Lees ook:Deetman: seksueel misbruik binnen én buiten de kerk
Lees ook:Crowd funding voor dramaserie ‘Queer Amsterdam’
Lees ook:Eerwraak tegen homo’s en lesbo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>