Teledoc Campus: ‘Leven, liefde en hiv’, zondag 24 januari op NPO 3

Zondag 24 januari zendt KRO-NCRV om 23.40 uur op NPO 3 Leven, liefde & hiv uit, een film van Nadia Moussaid over twee vrouwen met hiv. Het is de derde korte documentaire in de tweede reeks Teledoc Campus. Sinds de jaren negentig is hiv een chronische ziekte; je gaat er niet langer aan dood. Toch bleven het sociale stigma en het taboe rondom de ziekte bestaan. Bij vrouwen is er vaak sprake van een dubbel stigma. Zij worden bestempeld als ‘hoer’ en ‘zullen het er zelf wel naar hebben gemaakt’. Hierdoor durven ze er vaak niet over te praten en sluiten ze zich sociaal af. Hoe is het om als vrouw in de huidige maatschappij te leven met hiv? (bron: persbericht).

In de Teledoc Campus Leven, liefde & hiv laat Nadia Moussaid zien hoe het leven van de Groningse Sylvia en de Amsterdamse Sil wordt gekenmerkt door hiv. Wij zien hoe ze omgaan met de mentale en lichamelijke uitdagingen die deze ziekte met zich meebrengt en wat voor impact dit heeft op hun emotionele en sociale leven. Twee sterke vrouwen, die beiden op zoek zijn naar enerzijds een normaal leven en tegelijkertijd andere hiv patiënten ondersteunen. Sil doet dit door zich in te zetten voor de stichting Hello Gorgeous die het leven met hiv probeert te normaliseren. Sylvia, een van oorsprong Mexicaanse die de afgelopen 25 jaar proefkonijn was voor vele nieuwe medicijnen, zoekt troost in maatschappelijk werk en bij haar man, die ook hiv besmet is.

Lees ook:TV-tip: Leven, liefde en hiv, zondagacond NPO 3
Lees ook:Documentaire Frans Bromet homostel op leeftijd
Lees ook:Nieuwe glossy maakt hiv bespreekbaar
Lees ook:IDFA met een roze randje
Lees ook:Tv-tip: Café de Liefde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>