Duitsland schrapt homofobe Songfestival-kandidaat

Duitsland schrapt de Songfestival-kandidaat voor het liedjesfestijn volgend jaar in Stockholm. De Duitse omroep ARD trekt zanger Xavier Naidoo terug als kandidaat omdat hij ‘te omstreden’ is. Veel Duitsers zien hem als homofobe rechtspopulist. ‘Dat is hij niet’, aldus de ARD, ‘maar we hebben de weerstand tegen Xavier zwaar onderschat.’ Op interent circuleerden meerdere petities tegen zijn deelname.

Alle commotie rondom de Duitse inzending ‘zou het imago van het Songfestival kunnen schaden’, vindt de ARD. ‘Het Songfestival is een vrolijk evenement, waar de focus moet liggen op muziek en de verstandhouding tussen Europeanen.’ In liedjes van Naidoo schuilden homofobe en antisemitische teksten. Zo werd in het nummer ‘Wo Sind’ uit 2012 homoseksualiteit in de tekst gelinkt aan pedofilie. Wie hem zal vervangen, is nog niet bekend. Het is voor het tweede jaar op rij dat de winnaar van de voorrondes in Duitsland niet naar het Songfestival gaat .Vorig jaar trok de winnaar van de nationale finale zich terug omdat hij zich ‘niet in staat voelde’.

Lees ook:Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm
Lees ook:COC Limburg zoekt zangtalent voor Songfestival
Lees ook:Belgen zijn Songfestival spuugzat
Lees ook:COC roept Melkweg op homofobe band te weigeren
Lees ook:Europees Parlement roept homofobe Eurocommissaris op het matje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>