Maandag 23 november: IDFA Queer Day

632x308zc=a=cq=90_632x308q=100_PatheLOGO_Zwarte-haan,-g_1976_1977Van woensdag 18 tot en met zondag 29 november vindt het Internationaal Documentaire festival Amsterdam (IDFA) plaats. Maandag 23 november kleurt bioscoop Pathé De Munt aan de Vijzelstraat 15 in Amsterdam roze, tijdens de derde editie van IDFA Queer Day. Er worden films vertoond over het wel en wee  van een Poolse transgender (‘Call me Marianna‘), Joodse en Palestijnse activisten (‘Oriented’) en de Amerikaanse stand-up comedian Tig Notaro (‘Tig’).

Er zijn twee Q&A’s, met uniek beeldmateriaal uit de documentaires ‘Chemsex’ over de Londense partyscene en ‘A Sinner in Mecca‘, de bedevaart van een homoseksuele islamitische filmmaker. Het roze evenement wordt samen met mediapartner OUTtv georganiseerd en afgesloten met een borrel van 21.00 uur in Café De Jaren, Nieuwe Doelenstraaat 20-22 (een paar minuten lopen van de bioscoop).

Lees ook:IDFA Queer Day 2015 in Pathé de Munt
Lees ook:IDFA Queer Day – maandag 21 november in Pathé De Munt
Lees ook:IDFA organiseert eerste Gay Night
Lees ook:Homoseksuele filmmaker roept medemoslims op stem te laten horen
Lees ook:Ouders vermoorde homojongen Shephard komen naar IDFA Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>