Kritiek op transgender-hoofdrol in ‘Tomboy, A Revenger’s Tale’

De Amerikaanse homobeweging Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) is not amused over de nieuwe filmthriller ‘Tomboy, A Revenger’s Tale‘. Daarin wordt de hoofdpersoon tegen zijn wil getransformeerd tot vrouw. Michelle Rodriguez speelt een huurmoordenaar die door een arts gepakt wordt en tot een vrouw wordt getransformeerd.

Ze besluit wraak te nemen op de arts, die wordt gespeeld door Sigourney Weaver. Hoewel GLAAD het script niet gelezen heeft, is de beweging ‘zeer ontevreden met de keuze van filmmakers om uit een belangrijke en emotionele ingreep sensatie te halen’, aldus een woordvoerder. ‘Op dit moment zijn transgenders onderwerp van debat en daarom is het belangrijk dat het serieus wordt genomen. Dit soort verhalen kunnen de vooruitgang ondermijnen waaraan wij zo hard hebben gewerkt.’ De film draait volgend jaar in de bioscoop.

Lees ook:Tv-tip: Debat op 2 – trangenders, man of vrouw?
Lees ook:Verkiezingsdebat COC Zwolle
Lees ook:Gay Krant is failliet
Lees ook:Veel negatieve reacties op homovrijscene GTST
Lees ook:Tweede Lesbisch Debat over emancipatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>