Wordt Loiza Lamers de Holland Next Topmodel 2015?

Holland’s Next Top Model beleeft vanavond de finale. Dan strijden vier overgebleven meisjes om de titel. Een van hen is Loiza, die eerder bekendmaakte dat ze transgender is. Als ze wint, krijgt ze een modellencontract ter waarde van 50.000 euro. Loiza komt uit Driel bij Arnhem, werd twintig jaar geleden als Lucas geboren, maar loopt sinds haar zevende als meisje rond en werd twee jaar geleden geopereerd.

Vooraf besefte ze dat haar deelname aan de tv-serie de nodige rophef zou kunnen veroorzaken, ‘maar dat was voor mij zeker geen beletsel aan de selectieronde deel te nemen.’  Ze is er trots op dat ze geheel op eigen kracht bij de laatste dertien terechtkwam en vertelde dat ze niet wilde om anders te worden beoordeeld omdat ze transgender is: ‘Pas daarna heb ik de redacteur van het programma in vertrouwen genomen. Dat leek me wel zo eerlijk en gepast. Ook naar mezelf toe.’

Lees ook:Loiza Lamers gekozen tot Holland Next Top Model 2015
Lees ook:Verrassing bij Holland Next Top Model: Loiza is transgender
Lees ook:Loiza Lamers krijgt rol in Amerikaanse tv-sitcom
Lees ook:Margriet van der Linden beschrijft haar jeugd in ‘De Liefde Niet’
Lees ook:COC-voorzitter Tanja Ineke: ‘Transgender topmodel ontzettend belangrijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>