Loiza Lamers gekozen tot Holland Next Top Model 2015

Holland’s Next Top Model schrijft geschiedenis; voor het eerst is een transgender gekozen tot topmodel van het jaar. Tijdens de live-uitzending van de finale op maandagavond kwam Loiza Lamers als winnares uit de bus. Eerder maakte ze bekend dat ze transgender is. Loiza komt uit Driel bij Arnhem, werd twintig jaar geleden als Lucas geboren, maar loopt sinds haar zevende als meisje rond en werd twee jaar geleden geopereerd.

Vooraf besefte ze dat haar deelname aan de tv-serie de nodige rophef zou kunnen veroorzaken, ‘maar dat was voor mij zeker geen beletsel aan de selectieronde deel te nemen.’  Ze is er trots op dat ze geheel op eigen kracht bij de laatste dertien terechtkwam en vertelde dat ze niet wilde om anders te worden beoordeeld omdat ze transgender is: ‘Pas daarna heb ik de redacteur van het programma in vertrouwen genomen. Dat leek me wel zo eerlijk en gepast. Ook naar mezelf toe.’

Lees ook:Wordt Loiza Lamers de Holland Next Topmodel 2015?
Lees ook:Verrassing bij Holland Next Top Model: Loiza is transgender
Lees ook:Loiza Lamers krijgt rol in Amerikaanse tv-sitcom
Lees ook:Margriet van der Linden beschrijft haar jeugd in ‘De Liefde Niet’
Lees ook:EastEnders krijgt transgender personage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>