Man Booker Prize voor het eerst gewonnen door Jamaicaanse homo

De Man Booker Prize is voor het eerst gewonnen door een Jamaicaanse homo. De prestigieuze prijs gaat sinds 1969 ieder jaar naar een schrijver die in de Britse gemenebest of Ierland woont. Dit jaar gaat de prijs naar de in 1970 geboren Jamaicaan Marlon James, voor ‘A Brief History of Seven Killings‘, zijn derde roman.

Het gaat over Jamaica en geweld als uitgangspunt: een poging tot moord op de Jamaicaanse popster Bob Marley (1945-1981) eind jaren zeventig. James vluchtte vanwege zijn geaardheid het land uit en woont tegenwoordig in Minneapolis in de Verenigde Staten.

Lees ook:Homo in Jamaica door menigte dood gestenigd
Lees ook:VICE NEWS brengt de toenemende homofobie op Jamaica in beeld
Lees ook:Jamaica voor homo’s levensgevaarlijk
Lees ook:Eerste Gay Pride in Jamaica
Lees ook:Jamaicaanse LHBTI’s krijgen eenvoudiger asiel in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>