BBC weigert homokoppel in Stricty Come Dancing

Rond het populaire tv-programma ‘Stricty Come Dancing’ is een rel uitgebroken: de BBC weigert een homokoppel als danspaar in de wedstrijd toe te laten. CJ de Mooi van de BBC-show ‘Eggheads’ vertelde in Newsbeat op de radio dat hij niet met een man mocht dansen. De BBC zocht een andere celeb als vervanging.

De BBC liet in een verklaring weten dat ‘Strictly’ een familieprogramma is en dat daarvoor is gekozen voor het traditionele format met gemengde stellen.’ De Mooi noemt het ‘verschrikkelijk om anno 2015 te zeggen dat je familie moet bestaan uit een man, een vrouw en twee tot vier kinderen.’ Een woordvoerder van de BBC vindt dat het woord ‘familieprogramma’ verkeerd geïnterpreteerd wordt: ‘Ze bedoelen juist dat het programma voor iedere familie is, ongeacht de samenstelling.’

Lees ook:BBC: homokoppel niet welkom bij ‘Strictly Come Dancing’
Lees ook:Boer zoekt homo
Lees ook:Mogen Britse homostellen niet meer meedoen aan stijldanswedstrijden?
Lees ook:La di di la di da, Aldi hier, Aldi dáár
Lees ook:Tv-tip: Arie Boomsma met Uit de kast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>