Finalisten Mr Gay Netherlands 2015 bekend

Dit jaar organiseert Gay.nl voor de zevende keer de Mister Gay Netherlands verkiezing en zoekt een nieuw rolmodel voor jonge Nederlandse homo’s. Uit honderden inschrijvingen werden elf finalisten gekozen uit alle windstreken van Nederland. De finalist die als winnaar uit de bus komt, mag zich een jaar lang Mister Gay Netherlands noemen en wint een covershoot voor Gay&Night Magazine en exposure op Gay.nl. De winnaar wordt gekozen aan de hand van een publieke stemronde én een jury-oordeel (bron: persbericht).

‘Hoewel de Nederlandse homogemeenschap wettelijk gezien heel wat rechten verworven heeft, lijkt het alsof de acceptatie op straat de laatste tijd is afgenomen’, vertelt Frederik van den Bosch, directeur van Gay Group en initiatiefnemer van de Mister Gay Netherlands verkiezing. ‘Wij willen jonge homo’s laten zien dat ze er mogen zijn, ongeacht hun achtergrond of afkomst.’ Het oog wil ook wat, maar dit jaar hebben de kandidaten wederom allemaal hun eigen verhaal.

Zo is er een 22-jarige kandidaat die seropositief is, een 33-jarige kandidaat met een sterke kinderwens die door regels en wetgeving nog niet is uitgekomen, een sporter die zich in wil zetten voor acceptatie van homoseksualiteit binnen de sportwereld, en een Irakese jongen die aandacht vraagt voor jonge homo’s met een niet-Westerse achtergrond die uit de kast willen komen.

De finaleshow, waarin de 11 kandidaten in meerdere rondes strijden voor de titel, vindt plaats op vrijdag 25 september in club Panama te Amsterdam. De jury bestaat jaarlijks uit een mix van bekende Nederlanders. In eerdere edities namen onder andere Carlo Boszhard, Arie Boomsma, Judith Osborn, Maik de Boer en Britt Dekker plaats in de jury. Kaarten zijn te koop via www.mrgay.nl.

Lees ook:Mister Gay Netherlands verkiezing in Club AIR
Lees ook:Gay.nl zoekt kandidaten Mister Gay Netherlands 2015
Lees ook:Wie wordt Mr. Gay Netherlands 2010?
Lees ook:Nederland in de prijzen bij Mr Gay World
Lees ook:Wie wordt Mr. Gay Netherlands 2011?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>