Kremlin stopt Rusland’s enige LGBT Film Festval

Twee weken voordat het zou beginnen, stopt het Kremlin Rusland’s enige LGBT Film Festival. Als officiële reden wordt de ‘slechte economische situatie’ genoemd, maar volgens de organisatoren bewijst het weer eens dat het land van bovenaf LGBT’s steeds minder zichtbaar maakt. De overheid stopt de subsidie aan ‘Moscow Premiere’, een filmfestival dat twaalf jaar lang ongestoord films over roze onderwerpen in Rusland en daarbuiten kon vertonen.

De overheid zei dat het budget voor 2015 ‘op was’, maar ondertussen blijkt dat het geld voor ‘Moscow Premiere’ naar een festival gaat dat de overheid wel bevalt. Volgens Vyacheslav Shmyrov van ‘Moscow Premiere’ wordt dat georganiseerd door een raadslid van Moskou van de Russische regeringspartij United Russia. Dit nieuwe evenement, ‘Jongeren Film Festival dat ‘Ja’ zegt tegen het leven’, brengt ‘duidelijk een heel ander programma, waar wij niet achter kunnen staan’, aldus Shmyrov.

Lees ook:Russen verbieden ‘homoseksuele poppenkast’
Lees ook:Politie arresteert 14 homoactivisten in Sint Petersburg
Lees ook:Rusland: ‘Beauty and the beast’ wordt niet verboden, maar wel ‘adults only’
Lees ook:Rusland verbiedt mogelijk Disneyfilm ‘Beauty and the Beast’ vanwege homo-personage
Lees ook:Minister Bussemaker spreekt homo’s bij bezoek aan Rusland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>