Transgender Amsterdam door groep belaagd met stuk hout

Eind mei werd een transgender vrouw op het Afrikanerplein in Amsterdam-Oost door een groep mannen belaagd. Dat is te zien op beelden van een beveiligingscamera van een restaurant op het plein. De politie vermoedt dat de genderidentiteit van het slachtoffer de reden was. Een aantal jongen mannen maakten eerst seksueel getinte opmerkingen en gingen daarna over tot geweld.

Een van de daders gebruikte daarbij een stuk hout. Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer het restaurant invlucht, maar rake klappen krijgt van een van de belagers, voordat de eigenaar van het restaurant de deur kan sluiten. Van een van de daders is een duidelijke foto beschikbaar: hij is circa 18 jaar oud, is vrij klein en heeft een dik postuur en heeft een Arabisch uiterlijk. De politie roept getuigen op zich te melden: 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem) of 088-1691234 (Roze in Blauw).

Lees ook:Politie zoekt getuigen na mishandeling homo in Amsterdam
Lees ook:Homo aangevallen in Amsterdam
Lees ook:Antwerpen: eigenaar oudste homocafé zwaar mishandeld
Lees ook:Getuigen gezocht zware mishandeling Tilburg
Lees ook:Opnieuw homo gemolesteerd in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>