Schutter Virginia verwijt slachtoffers ‘homofobie en racisme’

De schutter die woensdag in koelen bloede twee journalisten doodschoot tijdens een live tv-reportage in Virginia, verwijt zijn slachtoffers dat ze ‘homofoob en racistisch’ waren. Dat schreef hij in zijn 23 kantjes tellend ‘manifest’, dat de ABC per fax binnenkreeg. Daarin meldde hij ook dat hij ‘een homoseksuele zwarte man’ was.

De dader was werknemer bij hetzelfde tv-station als zijn slachtoffers. Twee jaar geleden werd hij ontslagen, volgens de directeur mede vanwege zijn ‘onhandelbare karakter’. ABC heeft slechts een aantal fragmenten vrijgegeven. In het manifest schrijft de schutter dat hij op het werk te maken had gehad met ‘rassendiscriminatie, seksuele intimidatie en pesterijen’ en dat hij was aangevallen door ‘zwarte mannen en blanke vrouwen’.

Lees ook:Hoofdsteden Estland en Letland negeren homorechten
Lees ook:Geweld tegen homo’s in Brussel
Lees ook:Demonstraties fanatieke homohaters op begrafenissen Orlando-slachtoffers
Lees ook:Homo in New York op straat doodgeschoten
Lees ook:Aids Fonds: ‘Verlies van onze geliefde collega’s’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>