PowNed had stiekeme beelden Onno Hoes noet mogen uitzenden

PowNed had de beelden die stiekem van een afspraakje van Onno Hoes met een toyboy werden gemaakt, niet mogen uitzenden. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald in een civiele procedure die Hoes had aangespannen. De voormalig burgemeester van Maastricht vond dat de omroep op ongeoorloofde wijze inbreuk had gemaakt op zijn persoonlijke levenssfeer.

Verder vond hij dat zijn eer en goede naam was aangetast. Naar aanleiding van de uitzending kondigde Hoes zijn vertrek als burgemeester aan, iets dat door veel Maastrichtenaren werd betreurd. De rechter vindt dat mensen die een publieke functie vervullen, niet vogelvrij zijn, aldus de advocaat van Hoes. ‘Een geheime camera was een te zwaar middel. Ook is er geen wederhoor gepleegd.’ PowNed gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Lees ook:Powned moet Onno Hoes schadevergoeding betalen
Lees ook:Onno Hoes eist dat PowNed toyboy-items verwijdert
Lees ook:Beelden Onno Hoes van het web gehaald
Lees ook:‘Onno mag ik je toyboy zijn’ nieuwe carnavalshit
Lees ook:‘Elegante aftocht’ voor Onno Hoes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>