Pleinbioscoop Rotterdam biedt aantal (roze) pareltjes

Woensdag 12 tot en met zondag 30 augustus is een deel van Museumpark Rotterdam getransformeerd in een grote openluchtbioscoop: Pleinbioscoop Rotterdam. Het terrein gaat om 19.00 uur open en het filmprogramma begint om 21.15 uur. Voor een paar euro kun je er iedere avond een film zien. Dat zijn zeker niet de minste films, en er staan ook een aantal (roze) pareltjes op het programma.

Vrijdag 14 augustus wordt de Britse film ‘The Imitation Game‘ uit 2014 vertoond (die een Oscar voor Beste Screenplay kreeg), over de oorlogsheld Alan Turing die na de oorlog chemische castratie moest ondergaan omdat hij homoseksueel was, en kort daarna zelfmoord pleegde. Maandag 17 augustus is de Britse film ‘Pride‘ uit 2014 te zien, over een groepje homo-activisten uit Londen die het opnemen voor stakende mijnwerkers in het noorden. Maandag 24 augustus volgt de Amerikaanse film ‘Still Alice’, geen gay movie, maar een aangrijpend relaas van een vrouw met Alzheimer die de grip op haar leven verliest (trailer: klik hier). De onvolprezen Julianne Moore kreeg de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Lees ook:Ed Milliband: ‘Ik snotterde toen ik ‘Pride’ zag’
Lees ook:Schrijver ‘Pride’ winnen BAFTA voor Outstanding Debut
Lees ook:Amerikaanse dvd van Britse film ‘Pride’ rept met geen woord over homo’s
Lees ook:Oscarwinnaar Moonlight vanaf donderdag in meer bioscopen te zien
Lees ook:‘Pride’ grote winnaar British Independent Film Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>