Aangifte tegen Katholiek Nieuwsblad na antihomo-column

Een journalist heeft aangifte gedaan bij de politie en het Meldpunt Discriminatie tegen het Katholiek Nieuwsblad, vanwege homofobe passages in een column. In het opiniestuk ‘Heilige ziekte‘ noemt de Vlaamse rechtsfilosoof Ben Hoffschulte homoseksualiteit ‘een afwijking die is te vergelijken met het syndroom van Down’.

De columnist heeft weinig op met emancipatie van homo’s en schrijft: ’Het wordt tijd dat intelligente homo’s zelf eens kritiek gaan geven op die dwaze homopropaganda die gevaarlijke totalitaire trekken vertoond en naar mijn mening minstens zo verontrustend is als het martiale islamisme.’ Hij vindt homoseksualiteit ‘een leerrijke afwijking die we moeten aanvaarden’, maar vindt dat homoseksualiteit een afwijking die ‘in elk geval niet voor normaal kan doorgaan.’

‘Als je schrijft dat homoseksualiteit een ziekte is die genezen kan worden, stijgt een gebrul op alsof je je hebt bezondigd aan majesteitsschennis’, klaagt Hoffschulte. Het Katholiek Nieuwsblad heeft nog niet op de ontstane commotie gereageerd.

Lees ook:Homofobe taal in Surinaams parlement
Lees ook:Vaticaan schorst homopriester
Lees ook:COC: weer homofobe spreker op symposium studentenvereniging
Lees ook:Ratelband blijft homo’s abnormaal noemen
Lees ook:Elton John zou alles inruilen voor tiener die aan aids stierf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>