Vijfde editie Pride Photo Award begint met een knal: 3.800 foto’s ingediend!

 

 

 

De deadline van de vijfde Pride Photo Award wedstrijd is verstreken. In twee maanden tijd kwamen er meer dan 3.800 foto’s binnen van over de hele wereld. Opnieuw is het een internationale aangelegenheid ter viering van diversiteit. Een jury van gerenommeerde fotografie-experts beoordeelt de inzendingen volgende week. De winnaars worden op 2 juli bekend gemaakt en krijgen hun prijzen op vrijdag 18 september in de Oude Kerk van Amsterdam, waar tot en met 25 oktober een expositie met werk van alle winnaars van dit jaar te zien zal zijn (bron: persbericht).

Pride Photo Award is een internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit. Fotografen konden foto’s indienen in vier categorieën: Gender, Open, Single Images en het thema van 2015: ‘Stories of Love and Pride’, die het vijfjarige jubileum markeert. Met 400 fotografen en 60 verschillende nationaliteiten die hun werk hebben ingestuurd, blijft de wedstrijd groeien: ‘Het is geweldig om te zien dat zoveel getalenteerde fotografen ons zulke aangrijpende en hartverwarmende verhalen brengen van over de hele wereld, die de schoonheid van diversiteit zichtbaar maken’, zegt bestuursvoorzitter Margriet van der Linden.

‘Je kunt zien dat ze niet alleen verhalen vertellen over liefde, maar het zelf ook voelen: er spreekt grote passie uit voor hun werk en de mensen over wie ze vertellen.  Ik ben heel benieuwd welke verhalen de jury dit jaar selecteert. De drijfveer en de noodzaak om deze verhalen te vertellen is duidelijk. Het is ook niet toevallig dat we nu veel inzendingen zien uit Oost-Europa, waar activisten en fotografen aandacht vragen voor hun verhalen.’ Het lijkt erop dat de wedstrijd ook stevig rondzingt  in Italië: het aantal deelnemers uit Italië is bijna verdubbeld, sinds er vorig jaar drie Italiaanse winnaars werden geselecteerd.

Lees ook:Record aantal inzendingen voor Pride Photo Award 2016
Lees ook:Start 6e Pride Photo Award 2016: ‘waar hoor jij bij?’
Lees ook:Pride Photo Award 2015: Story of Love and Pride
Lees ook:Italiaanse fotograaf Marika Puicher wint Pride Photo Award 2015
Lees ook:Vertel ons je ‘Stories of Love and Pride’ – inzending voor 5e Pride Photo Award van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>