Rechtbank Den Bosch: Henk Krol niet aansprakelijk voor schuld Gay Krant

Henk Krol is niet persoonlijk aansprakelijk voor de schuld van de Gay Krant. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag bepaald. Het huidige bestuur van de Stichting Vrienden van de Gay Krant had Krol voor de rechter gedaagd omdat hij zou hebben ‘gerommeld’ met een subsidie van ruim twee ton. Krol zou dat geld vooral hebben gebruikt om zijn noodlijdende Gay Krant overeind te houden, aldus het bestuur. Krol heeft dat altijd ontkend.

De subsidie was bedoeld voor het opzetten van een veilige, digitale ontmoetingsplaats voor jonge homo’s. Het ministerie van Onderwijs en Cultuur eiste de subsidie terug omdat er onduidelijkheid over de besteding bestond. De rechtbank zegt niet te kunnen vastellen dat Krol de subsidie ‘voor een ander doel’ zou hebben gebruikt. De rechtbank vindt de stellingen van het huidige bestuur ‘onvoldoende onderbouwd’ en zegt ook niet te kunnen vaststellen of Krol ‘ernstig tekort is geschoten en een ernstig persoonlijk verwijt kan worden gemaakt’. Daarom acht de rechter Krol niet persoonlijk aansprakelijk voor de terugbetaling van de subsidie.

Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant
Lees ook:Henk Krol hoeft twee ton subsidie niet zelf terug te betalen
Lees ook:Stichting Vrienden van de GayKrant laat beslag leggen op huizen Henk Krol
Lees ook:Geen bewijs voor subsidiefraude Henk Krol
Lees ook:Inzamelingsactie Vrienden GayKrant voor nieuwe rechtszaak tegen Henk Krol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>