Conchita: ‘Mensen denken ten onrechte dat ik een transvrouw ben’

@Erik Feenstra

Conchita Wurst, de winnaar van Eurovisie Songfestival van vorig jaar, ontkent wat mensen nogal eens van haar denken: dat ze een transvrouw is. ‘Ik ben een man in een jurk en ben er blij mee’, aldus Conchita. ‘Daar ben ik heel strikt in. Ik perform, het is toneel, glamour, maar niet het echte leven. Voor transmensen is er niets glamoureus aan om in een verkeerd lichaam te zijn geboren.’

Zie ook: WOS en de Vloek van Nummer 2 en Saaie hard-zingwedstrijd

Komende week fungeert Conchita als gastvrouw tijdens het Songfestival in Wenen. In een interview in The Guardian zegt Conchita als kind al in een rokje naar Kindergarten te zijn gegaan: ‘Eigenlijk was ik een durfal. Ik kan me net herinneren hoe de andere kinderen erop reageerden. Mijn moeder zei dat ze om de hoek bleef wachten voor het geval ik zou worden uitgelachen.’ Eerder zei ze dat ze op school in elkaar werd geslagen omdat ze een jurk droeg. Na het winnen van het Songfestival werd Conchita op slag een icoon voor LGBT-rechten.  Ze trad op bij zowel de Verenigde Naties als het Europees Parlement.

Lees ook:Mirella van Markus door OUTtv gekozen tot mediapersoonlijkheid 2014
Lees ook:Dana International vaart mee op Joodse boot tijdens Canal Parade
Lees ook:Moeder beschuldigd van kindermishandeling omdat ze dochtertje pak laat dragen
Lees ook:Ophef in Argentinië over poppenfee met piemel
Lees ook:Draagmoeder baart kind voor haar homoseksuele zoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>