Paus weigert Franse homoseksuele ambassadeur in Vaticaan

Frankrijk wil een homoseksuele ambassadeur naar Vaticaanstad sturen: de 55-jarige Laurent Stefanini. Daarmee zou hij de eerste openlijk homoseksuele ambassadeur in het Vaticaan, maar de paus schijnt er een stokje voor te hebben gestoken, volgens The Mirror ‘uit wraak‘ op de Franse legalisering van het same-sex huwelijk. De paus zou Stefanini tijdens een persoonlijke ontmoeting de benoeming hebben geweigerd.

In 2011 was hij Secretaris-Generaal van de G20. De Franse ministerraad keurde het besluit goed en de aartsbisschop van Parijs stuurde al een brief naar de paus om zijn steun uit te spreken.  Het Vaticaan zou de Franse actie een affront vinden en de vertragingstaktiek toepassen om toch Stefanini zo lang mogelijk buiten de deur te kunnen houden. Vaticaanstad, een enclave in Rome, is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Staatshoofd is de paus. Vaticaanstad is geen lid van de Europese Unie, maar neemt wel deel aan verschillende internationale organisaties.

Lees ook:Frankrijk stuurt homoseksuele ambassadeur naar Vaticaanstad
Lees ook:Franse homoseksuele kandidaat ambassadeur niet naar Vaticaan
Lees ook:Wegens kindermisbruik aangeklaagde ex-aartsbisschop dood gevonden in Vaticaan
Lees ook:Homohuwelijk blijft onbespreekbaar voor Vaticaan
Lees ook:Stijn Fens klapt uit de school over het Vaticaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>