Bruce Jenner komt als transgender uit de kast

De Amerikaanse Olympische atleet Bruce Jenner is als transgender uit de kast gekomen. In een interview met Diane Sawyer op ABC bevestigt de stiefvader van Kim Kardashian dat hij al als kind met zijn sekse worstelde. Het gonsde al een tijdje van de geruchten over een op handen zijnde geslachtsverandering van de 65-jarige ex-tienkamper, die goud won op de Spelen van 1976 in Montreal.

Er werden veel grappen over de reality star (Keeping up with the Kardashians) gemaakt en InTouch Magazine lag in januari onder vuur na het publiceren van Jenner als vrouw gefotoshopt op de cover. In het tv-interview, dat vrijdagavond in de VS werd uitgezonden, praat hij er zelf voor het eerst openlijk over. Jenner is de meest prominente Amerikaan die als transgender naar buiten treedt.

Lees ook:Petitie van start om olympische medailles van Caitlyn Jenner terug te eisen
Lees ook:Caitlyn Jenner onder vuur binnen eigen trans-community
Lees ook:Obama eerste Amerikaanse president op cover homoblad
Lees ook:Caitlyn Jenner krijgt voor haar moed speciale prijs op sportgala
Lees ook:Vogue Paris zet transvrouw op de cover

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>