Amsterdam krijgt nieuw roze event: de Rainbow Awards

Amsterdam krijgt er een nieuw roze evenement bij: de publieksprijs Rainbow Awards. De eerste editie wordt op maandag 29 juni gehouden in Pathé Tuschinski in Amsterdam. Het roze-lopergala wordt georganiseerd door gay.nl, Diva Mayday en Peter van Vught (Milkshake, Paradiso en Club NYX). Doel is om een tegengeluid te geven aan negatieve berichten als sluitende homotenten en geweld tegen homo’s.

Als de eerste editie een succes wordt, zal Rainbow Awards ieder jaar terugkeren. Op 29 juni worden prijzen uitgereikt in de categorieën entertainment, nightlife en emancipatie. Binnenkort verschijnen de namen van de genomineerden op de website van Rainbow Awards, waar iedereen zijn of haar stem kan uitbrengen. De lijst met gegadingden wordt samengesteld door meerdere roze organisaties.

Lees ook:De Rainbow Awards gaan op voor een Gouden Kabouter
Lees ook:Filmfestival Cannes krijgt Roze Palm
Lees ook:Teddy Awards – de roze filmprijzen van de Berlinale
Lees ook:VS: nominaties GLAAD Media Awards bekendgemaakt
Lees ook:Winq Magazine viert tienjarige jubileum met Autumn Ball

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>