J.K. Rowling: ‘Homoseksuele Dumbledore ziet eruit als… een mens’

J.K. Rowling, de auteur van de beroemde Harry Potter-serie, gaf een homofobe Twitteraar van repliek, die zich niet kon voorstellen dat Dumbledore (in het Nederlands Albus Perkamentus) homo was. Ze antwoordde: ‘Misschien omdat homo’s er gewoon uitzien als … mensen?’ In 2007 maakte Rowling een eind aan speculaties over de seksuele voorkeur van het schoolhoofd van de Zweinstein Academie.

Tijdens een lezing in New York vertelde Rowling toen dat het ‘geen toeval was dat hij nooit door vrouwen wordt vergezeld’: ze ‘wist altijd al dat Dumbledore homoseksueel was’. Tot op de dag van vandaag schijnen sommige Harry-Potterfans dat niet te kunnen vermurwen. Zoals de bewuste twitteraar, die Rowling bedankte voor de serie maar niet begreep dat de tovenaarsdocent ‘van de club’ was, omdat je dat niet ‘van hem af kon zien’.

Lees ook:Rowling bijt van zich af na homofobe tweet over Dumbledore
Lees ook:Belangrijk personage in Potter-serie is homo
Lees ook:J.K. Rowling werkt mee aan ‘Love is Love’ om geld in te zamelen voor slachtoffers Orlando
Lees ook:Homofobie is angst voor mensen die van elkaar houden
Lees ook:Erwin Olaf haalt uit naar Bert Brussen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>