Tentoonstelling ‘I Believe I am Gay’ in Bijbels Museum

Vrijdag 13 maart opent in het Bijbels Museum de fototentoonstelling ‘I Believe I am Gay‘, over religie en homoseksualiteit. Fotografen Hadas Itzkovitch (1977) en Anya van Lit (1968) tonen 37 fotoportretten van lesbische en homoseksuele christenen, joden, moslims, hindoes en boeddhisten. In 2013 begonnen zij aan hun zoektocht met als hamvraag: ‘religie en homoseksueel, kan dat samengaan in Nederland?’

De tentoonstelling in het Bijbels Museum, Herengracht 366-268 in Amsterdam is te zien tot en met 14 juni. Er verschijnt een gelijknamig boek en op verschillende plekken in het land zijn activiteiten rond het thema religie en homoseksualiteit, zoals paneldiscussies en lezingen. In het museum zijn speciale rondleidingen.

Lees ook:Politiewoorvoerder Ellie Lust is ‘de nieuwe stem’ van Amsterdam Museum
Lees ook:Roze Rijks: roze rondleidingen in Rijksmuseum tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Amsterdam Museum neemt actief deel aan Transcreen
Lees ook:Vier dagen videokunst over transgenders in het Amsterdam Museum
Lees ook:Riek Stienstra-lezing 2015 over homoseksualiteit en religie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>