Homofobe senator Rusland reageert bits op selfie met lesbische kus

Vitaly Milonov, een homofobe Russische senator, werd op de hak genomen door een zoenend lesbisch stel. In een vliegtuig maakten ze een selfie terwijl ze elkaar zoenden, met de senator ogenschijnlijk slapend in de rij schuin achter hen. De foto ging online op sociale media. Milonov reageerde door te zeggen dat hij ‘tolerant is tegenover alle seksuele minderheden’. ’Ik had geen idee wat ze aan het doen waren, maar ze hebben gevoel voor humor’, zei hij.

‘Maar ik heb ook gevoel voor humor’, vervolgde Milonov. ‘Misschien sluit ik voor de grap hun homoclub in Sint Petersburg, of verbiedt ze meetings op openbare plekken te houden. Dat vindt ik ook wel grappig.’ In ‘onze kringen’ zouden we zoiets bitse nichtenhumor noemen: elkaar bitchy van repliek dienen. Milonov werkt op dit moment overigens aan een wet die huwelijken met transgenders verbiedt. Dit naar aanleiding van een voorval in Sint Petersburg waar twee personen in augustus jaar in een trouwjurk op hun bruiloft verschenen, terwijl één van beiden ‘man’ in zijn paspoort had staan. In 2013 vergeleek Milonov homoseksuelen met ‘leven met een hond, een paard, een schaap, wat dan ook.’

Lees ook:Venetië breekt met Sint Petersburg vanwege antihomo-wet
Lees ook:I’ve Only Just Begun – muziekvideo tegen Russische antihomowet
Lees ook:Even niet naar Sint Petersburg
Lees ook:Ondanks dreigementen honderden roze betogers op Rainbow May Day in Sint Petersburg
Lees ook:Schrijfavond voor Rusland bij COC Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>