Twee Golden Globes voor ‘Transparent’, tv-serie over gezin met transvader

De tv-serie ‘Transparent‘ heeft twee Golden Globes in de wacht gesleept: ‘Beste acteur in een tv-serie’ en ‘Beste tv-serie’. De serie gaat over een gezin in Los Angeles met een transvader (trailer: klik hier). Het komische drama van Amazon kwam in februari vorig jaar uit, geschreven en geregisseerd door Jill Soloway.

Jeffrey Tambor kreeg voor de rol van een transgender moeder de award voor beste acteur in een tv-serie. In zijn speech bedankte hij de transgendergemeenschap: ‘(…) dank dat jullie ons deel lieten zijn van verandering.’ Soloway noemde Leelah Alcorn in zijn dankspeech, de 17-jarige transgender die eind december zelfmoord pleegde, mede omdat zijn ouders niet wilde accepteren dat hij als meisje door het leven ging.

Lees ook:Oscars voor beste acteur en script van Milk
Lees ook:Homodrama ‘Moonlight’ goed voor acht Oscar-nominaties
Lees ook:Drie Music Awards voor Lady Gaga
Lees ook:Roze filmparel ‘Jongens’ genomineerd voor vier Gouden Kalveren
Lees ook:Bafta voor acteur homorol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>