Matt Borner wint Globe voor rol in ‘The Normal Hart’ en gaat Montgomery Clift spelen

Matt Borner won de Golden Globe voor ‘beste supporting actor in tv-film of tv-serie’, voor zijn rol in de tv-film ‘The Normal Heart‘ (trailer: klik hier). In een nieuwe HBO-film kruipt de 37-jarige acteur in de rol van de Amerikaanse filmster Montgomery Clift. In 1996 overleed hij op jonge leeftijd aan een hartaanval, veroorzaakt door zijn alcohol- en drugsverslaving.

Tijdens zijn leven (1920-1966) bleef hij in de kast en zweeg over zijn relaties met mannen, hoewel het in de jaren 50 gonsde van de geruchten over zijn liefdesleven. Hij schitterde in een groot aantal films en werd vier keer genomineerd voor een Oscar. Hi was een van de eerste acteurs die de method acting in Hollywood toepaste: zoveel mogelijk in de rol van een personage kruipen. Zijn grootste succes had hij in drie films waar hij met Liz Taylor een koppel vormde. De titel en verschijningsdatum van de nieuwe HBO-film over Clift zijn nog niet bekend, maar Borner gaat er even voor terug de kast in. In 2012 kwam Borner openlijk uit voor zijn geaardheid. Samen met zijn echtgenoot Simon Halls heeft hij drie zonen.

Lees ook:Batman, The Joker en aids
Lees ook:Paul Newman overleden
Lees ook:BFI Flare London LGBT Film Festival
Lees ook:Première Dallas Buyers Club
Lees ook:Karlheiz Bohm, Sissi-keizer en Fassbinder coryfee, is overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>