Londense priester die homo’s dood wil stenigen verdedigt aanslag in Parijs

Anjem Choudary, een Londense priester die eerder rondbazuinde dat homo’s ter dood gestenigd moeten worden, heeft de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs verdedigd. In een artikel in USA Today verdedigt hij de moordpartij in en bij het redactiekantoor van het satirische weekblad. Hij verwijt de Franse overheid het blad toe te staan om afbeeldingen te publiceren, waarvoor ‘burgers worden bestraft’.

Zie ook: Nederland demonstreert

Hij doelt daarbij op satirische tekeningen van Mohammed. ‘Veel moslims willen de eer van de profeet verdedigen. Daarbij zal menigeen de wet in hun eigen hand nemen, zoals we zo vaak zien.’  Toen hem werd gevraagd of hij nog altijd hetzelfde over homo’s denkt, zei de priester dat als vier getuigen twee mannen hebben gezien die zich ‘schuldig maken aan sodomie’, de twee moeten worden gestenigd. De priester is berucht om zijn extreme anti-homo uitingen.

Lees ook:Politicus India: ‘Mohammed was ‘s werelds eerste homoseksueel’
Lees ook:IS militanten ‘vergeven’ homo’s, om ze daarna alsnog dood te stenigen
Lees ook:Vaticaan: ‘priesters mogen geen relatie hebben’ – dus ook homo-priesters niet
Lees ook:Nieuwe test Vaticaan om homopriesters op te sporen
Lees ook:ISIS gooit homo van dak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>