Hartverscheurende afscheidsbrief transgender na zelfmoord

De 17-jarige Amerikaanse Leelah Alcorn maakte eind december een eind aan haar leven. Kort daarna verscheen een hartverscheurende afscheidsbrief op Tumbir: een oproep tot acceptatie van transgenders. ‘Als je dit leest, heb ik zelfmoord gepleegd’, begint de brief, waarin ze schreef dat ze als 14-jarige ontdekte dat ze transgender as: ‘Na tien jaar verwarring begreep ik eindelijk wie ik was.’ Haar omgeving reageerde ‘extreem negatief: ze vertelden me dat het een fase was, dat God geen fouten maakt.’

Toen ze besefte dat haar ouders haar zouden verbieden om voor haar 18e met de transitie te beginnen, verloor ze alle hoop en zag geen uitweg meer.  Ze riep ouders op nooit tegen hun kinderen te zeggen dat transgender zijn ‘slecht’ of ‘een fase’ is. “Hierdoor gaan ze zichzelf alleen maar haten. Dat is precies wat het met mij deed.’ Na haar dood maakte haar moeder op Facebook melding van haar dood, maar repte niet over zelfmoord. Tegen CNN had ze het alleen maar over ‘haar zoon’. Dat wekte veel wrevel op sociale media. Er kwam een Facebookpagina voor Leelah: ‘Justice for Leelah Alcorn‘. Transgender Human Rights is een petitie gestart voor het wettelijk stoppen met therapieën om transgenders te ‘genezen’ die tot nu toe door meer dan 200.000 mensen is getekend.

Lees ook:Twee Golden Globes voor ‘Transparent’, tv-serie over gezin met transvader
Lees ook:Obama wil af van ‘genezingstherapie’ homo’s
Lees ook:Lady GaGa lanceert stichting tegen pesterijen
Lees ook:Lady Gaga wil Obama spreken over homo’s pesten op school
Lees ook:EastEnders krijgt transgender personage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>