Swiss Film Festival ontslaat Mona Iraqi voor haar aandeel in homo-razzia sauna Egypte

Het Swiss International Shortfilm Festival Shnit, dat elk jaar in Bern wordt gehouden, heeft de Egyptische journaliste Mona Iraqi ontslagen, vanwege haar betrokkenheid bij de homo-razzia door de politie in een sauna in de Egyptische hoofdstad Cairo. Iraqi was de leidster van de standplaats van Shnit in Caïro. Ze wordt ervan beschuldigd de razzia op 7 december te hebben gearrangeerd, door te beloven dat het op de nationale tv zou worden uitgezonden.

Zelf zegt Iraqi dat ze het alleen maar had gedaan ‘vanuit het oogpunt van seksueel verkeer en de verspreiding van hiv’. Maar volgens de Egyptische krant al-Ahram schreef Iraqi op Facebook dat in haar nieuwsitem ‘een locatie te zien was waar perversie tussen mannen hoogtij vierde’, door mannen op heterdaad te betrappen. ‘My God, het resultaat is prachtig’, schreef ze. Bij de razzia werden 26 mannen gearresteerd, onder wie de eigenaar van de sauna. Ze staan waarschijnlijk 4 januari terecht. De Shnit PLAYGROUND in Cairo blijft wel bestaan, maar krijgt een nieuwe leiding.

Lees ook:Gay-krant columniste genomineerd voor Vrouw in de Media Award
Lees ook:Thermos Sauna Amsterdam dicht?
Lees ook:Doorstart voor Thermos Sauna?
Lees ook:Homo-sauna Tibet Eindhoven dicht
Lees ook:Drie doden bij brand homosauna Steam Works in Berlijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>