Filmfestival TranScreen 2015 komt eraan!

De voorbereidingen voor TranScreen 2015, het grootste transgender filmfestival van Europa, zijn in volle gang. Van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 juni is er een divers scala aan films over transgenders en genderdiversiteit te zien in Bioscoop Rialto en Filmhuis Cavia in Amsterdam. TranScreen is een meerdaags filmfestival met internationale films rondom het thema transgender en genderdiversiteit. Het festival richt zich op het vertonen van kwalitatieve en uitdagende filmproducties van over de hele wereld. Doel is het publiek meer bekendheid met te geven van de veelzijdigheid van transgenders en genderdiverse mensen (bron: persbericht).

Natuurlijk is er tijdens TranScreen meer te doen dan alleen films kijken:

  • Q&A’s met diverse filmmakers,
  • Lezingen, met mogelijkheid tot discussie,
  • Een kunsttentoonstelling,
  • En natuurlijk ook veel ontmoeting!

TranScreen is een evenement waarin (trans)genderdiversiteit de norm is. Een plaats waar iedereen in een openbare, veilige omgeving zichzelf kan zijn. Ongeacht gender of seksuele voorkeur. Een plaats voor ontmoeting en internationale uitwisseling op een ontspannen en natuurlijke manier. Naast filmvertoningen heeft TranScreen een duidelijke sociale functie. Veel transgenders die (nog) niet of niet meer in de transgendergemeenschap rondlopen, komen wel naar TranScreen. Zo biedt het filmfestival een bijzondere ontmoetingsplaats. Dit is een belangrijke bijkomstigheid, waarvan de impact niet onderschat mag worden!

 

Lees ook:Definitieve programma TranScreen bekend
Lees ook:André van Es opent transgender filmfestival TranScreen
Lees ook:TransCreen – Amsterdam Transgender Film Festival
Lees ook:Transgender op het witte doek: nieuwe editie TranScreen Filmfestival
Lees ook:Amsterdam Museum neemt actief deel aan Transcreen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>