Protestant kerstspotje met homofoob tintje valt slecht homo-organisatie LKP

De Protestante Kerk in Nederland (PKN) heeft een kerstspotje op de plank liggen, ‘Stille nacht‘, dat vanaf 15 december op tv te zien zal zijn. Het LKP (Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit) is not amused. Het spotje toont een hetero gezin dat een homostel aan de kerstdis uitnodigt.

De koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging heeft een  eigen interpretatie voor; ‘de orde en de gewoonte zitten binnen, het onordentelijke en het ongewone staat buiten en mogen ‘bij de gratie Gods’ binnenkomen.’ De commercial toont allerlei mensen die op weg zijn naar de kerk, waaronder het homostel’, reageerde de PKN. ‘Het is dus niet zo dat het gezin de anderen thuis uitnodigt.’ Het stel zelf vindt de ophef ‘een beetje gemiereneuk.’ In hun eigen kerk in Schagen voelen ze zich welkom. ‘Onze predikant is homo, een ouderling ook en de organist is lesbisch. Je kunt bijna stellen dat hetero’s in de minderheid zijn.’

Lees ook:Homostel in Amsterdam Nieuw-West door buren met de dood bedreigd
Lees ook:OM gaat vijf minderjarige verdachten mishandeling homostel vervolgen
Lees ook:Voormalig aartsbisschop Canterbury: kerk wreed tegenover homo’s
Lees ook:Ontslagen homo-priester tegen de paus: ‘Kerk maakt leven voor homo’s tot een hel’
Lees ook:Homo –en lesboactie in Maastricht

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Protestant kerstspotje met homofoob tintje valt slecht homo-organisatie LKP

 1. Prof. Cas Labuschagne

  Wanneer zullen orthodoxe christenen eindelijk door hebben dat men in de Bijbelse oudheid nog geen weet had van homoseksualiteit?
  Wat in de vaak aangehaald teksten verboden wordt zijn homoseksuele handelingen, omdat die opgevat werden als heidense praktijken en om geen andere reden.

    /   Reply  / 
  1. Rob

   dat kunnen en dat willen ze niet. Ze geloven naar de letter, de letterlijke tekst is voor hen het onfeilbare woord van God. Het is triest dat ze zo denken.

     /   Reply  / 
 2. Adriaan Rodenburg

  Kijk nou eerst naar het spotje dat toch anders in elkaar zit dan gesuggereerd wordt. Constateer dan dat het verhaal op de LKP-site niet klopt. En bekijk dan de reactie van mijn man en mij op NPO Spirit. Wij waren figuranten op het kerkplein. Die reactie van ons is overigens ook terug te vinden op de site van de Protestantse Kerk in Nederland.

    /   Reply  / 
 3. Paul

  Figuranten in het even

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>