In Rusland weggehaalde Steve Jobs-monument staat te koop

Rusland heeft een monument verwijderd ter ere van de oprichter van Apple, Steve Jobs, omdat de huidige directeur Tim Cook openlijk uit de kast kwam. Nu staat het monument – een twee meter hoge iPhone – te koop en moet vijf miljoen roebel opbrengen (circa 74.000 euro). Voorwaarde is dat de koper het werk uit Rusland weghaalt.

Russische bedrijven hadden het in januari 2013 neergezet op het universiteitsterrein van Sint-Petersburg als eerbetoon aan de in oktober 2011 overleden Steve Jobs.  Volgens de universiteit was het monument ‘alleen maar verwijderd om te worden gerenoveerd’, maar de groep bedrijven die het monument lieten neerzetten, zeggen dat het is weggehaald vanwege de Russische wet tegen ‘homopropaganda’, die sinds vorig jaar van kracht is. Eerder riep een politicus uit Sint-Petersburg op om Cook niet in Rusland toe te laten, wat hij zou ebola, aids en gonorroe mee het land in kunnen nemen.

Lees ook:Rusland verwijderd Steve Jobs-monument omdat Tim Cook homo is
Lees ook:Tim Cook volgt Steve Jobs op als topman Apple
Lees ook:Even niet naar Sint Petersburg
Lees ook:Verbod op ‘homo propaganda’ in Rusland op komst
Lees ook:Venetië breekt met Sint Petersburg vanwege antihomo-wet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>