Henk Krol kreeg subsidie voor onderzoek dat nooit is uitgevoerd

Henk Krol heeft in de tijd dat hij hoofdredacteur van de Gay Krant was, 19.500 euro subsidie gekregen voor onderzoek dat nooit is uitgevoerd. Dat meldt de NRC. Dat kreeg hij in 2010 van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor onderzoek naar de marktpositie van de Gay Krant. Het fonds gaat onderzoeken of ‘er sprake is van onrechtmatigheid’ en als dat zo is, aangifte doen, iets dat zelfstandige bestuursorganen als dit fonds bij fraude verplicht zijn.

Krol zegt ‘niet de juiste persoon te zijn om uitspraken te doen’ en wijst naar zijn curator. De 19.500 euro was een voorschot op een toegezegd bedrag van 39.000 euro. ‘De onderzoeken zijn gestart’, schreef Krol in april 2010 aan het fonds en toonde daarbij een factuur van een onderzoeksbureau. Een half jaar later bleek dat gefactureerde onderzoek nooit te zijn uitgevoerd. Volgens Krol was het aan een ander bureau uitbesteed, maar daarvan ontbreekt de verantwoording, aldus het fonds. Toen Krol in december 2010 aanklopte voor de rest van de subsidie, vroeg het fonds om financiële en inhoudelijke verantwoording. Krol kwam langs en gaf een powerpoint presentatie, maar het fonds vond dat niet genoeg en eiste een accountantsverklaring en een inhoudelijk rapport. Die leverde Krol nooit. De rest van de subsidie is nooit uitbetaald. Of het fonds de 19.500 euro terug kan krijgen, is door het faillissement van de homo glossy de vraag.

Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant
Lees ook:Henk Krol zou meer geld hebben opgestreken
Lees ook:Geen bewijs voor subsidiefraude Henk Krol
Lees ook:Henk Krol hoeft twee ton subsidie niet zelf terug te betalen
Lees ook:Rechtbank Den Bosch: Henk Krol niet aansprakelijk voor schuld Gay Krant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>