Stichting Vrienden van de GayKrant laat beslag leggen op huizen Henk Krol

Stichting Vrienden van de Gay Krant heeft beslag laten leggen op de twee huizen van Henk Krol. Advocaat Oscar Hammerstein treedt op namens de stichting, die 200.000 euro aan subsidie aan het ministerie van Onderwijs moet terugbetalen. De stichting wil dat geld verhalen bij voormalig hoofdredacteur van de GayKrant Krol, omdat hij subsidie zou hebben gebruikt voor de website van de partij 50Plus, warvan hij Kamerlid is. De stichting heeft stukken bij de rechtbank ingeleverd, waarbij ook een factuur zou zitten voor de kosten van de website van de ouderenpartij.

Het ministerie had de subsidie verstrekt om er een digitale ontmoetingsplek voor roze jongeren mee op te zetten. Daarvoor werd het geld nooit gebruikt, reden voor het ministerie om de subsidie terug te eisen. Hammerstein noemde de handelwijze van Krol donderdag bij EenVandaag ‘oplichting’ en ‘flessentrekkerij’. Met de beslaglegging wil hij voorkomen dat Krol geld kan wegsluizen. Zelf ontkent Krol in alle toonaarden: hij noemt het ‘complete onzin‘. De 50Plus partij zegt haar website zelf te hebben betaald. Oprichter Jan Nagel zei bij Wakker Nederland dat dit ‘een campagne is om 50Plus en Henk Krol te vloeren’. Krol had het zelfs over ‘een complot vanwege het succes van 50Plus’. Inmiddels heeft de stichting aangifte gedaan wegens laster tegen Nagel en wegens verduistering en oplichting tegen Krol. De verhalen rondom de oud-hoofdredacteur van de roemruchte GayKrant lijken omgeven door een grauwsluier en het laatste woord is er vast nog niet over gezegd. Wordt vervolgd!

Lees ook:Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting
Lees ook:Inzamelingsactie Vrienden GayKrant voor nieuwe rechtszaak tegen Henk Krol
Lees ook:Henk Krol op lijst Euro-verkiezingen
Lees ook:Rechtbank Den Bosch: Henk Krol niet aansprakelijk voor schuld Gay Krant
Lees ook:Geen bewijs voor subsidiefraude Henk Krol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>