Dana International speelt Cruela de Vil

De Israëlische zangeres Dana International speelt de hoofdrol Cruela de Vil in de musical ’101 Dalmatiërs’ (promo: klik hier). De kindermusical ter ere van het Israëlische feest Chanoeka is gebaseerd op de beroemde Disney film ’101 Dalmatiërs’, in de film vertolkt Glen Close de kwaaie femme fatale. Chanoeka is in Israël uitgegroeid tot ‘vakantieperiode met kindermusicals’, zoals de Britten hun children’s panto in de kersttijd kennen.

Zelf zei Dana in een interview dat ze haar Cruekla ‘niet 100 procent gemeen’ neerzet zoals Glen Close dat op het witte doek deed: ‘Ze is geestig, ze is een fashionata en ze is geobsedeerd door kleren gemaakt van echt bont.’ Alleen maar de slechterik spelen zou de diva hebben afgewezen: ‘Ik zou geen Hitler spelen, zelf niet als hij transgender was.’ Overigens schijnt Dana, winnares van het Eurovisie Songfestival 1998, in eigen land bekend te staan als gepassioneerde hondenliefhebster.

Lees ook:Dana International vaart mee op Joodse boot tijdens Canal Parade
Lees ook:Tel Aviv Pride Parade op losse schroeven
Lees ook:Tv-tip: The Invisible Man
Lees ook:Dana International speelt grand diva
Lees ook:Homo’s veroorzaken aardbevingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>