Mosse Lezing Sam Meerhoff Dubbel Queer over onderwijs

Woensdag 15 oktober verzorgt Sam Meerhoff van 20 tot 22 uur een Mosse Lezing over onderwijs in de Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek: Dubbel queer – seksuele diversiteit in het onderwijs. De toegang is vrij, reserveren is niet nodig. Sinds afgelopen jaar zijn alle scholen in Nederland verplicht om onderwijs aan te bieden over seksuele diversiteit. Voor zijn masterscriptie onderzocht Meerhoff hoe dit beleid in de praktijk gestalte krijgt (bron: persbericht).

In deze lezing presenteert hij zijn data en conclusies op basis van lesobservaties, interviews met docenten en tekstanalyses van lesmateriaal. Zijn onderzoek toont aan dat seksuele diversiteit slechts beperkt is geïntegreerd in het onderwijsaanbod, omdat het gepaard gaat met allerlei vormen van ongemak; seksuele diversiteit blijft zodoende ‘queer’ in de dubbele betekenis van het woord. Sam Meerhoff (MSc in Sociologie) heeft een speciale interesse in beleid met betrekking tot seksualiteit, gender en ras. In het bijzonder gaat zijn aandacht uit naar onderwijs over seksuele diversiteit. Hij is leraar maatschappijleer en momenteel actief als co-docent van ‘Sociology of Sexuality’ op de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij een freelance coach, adviseur en docent op het gebied van seksuele vorming.

Plaats: Doelenzaal, Universiteitsbibliotheek UvA , Singel 425, 1012 WP Amsterdam

 

Lees ook:UvA Pride Queer Spaces Borrel
Lees ook:Lezing – ProHomo, AntiSeks? Nederland in de erotische rui
Lees ook:God, seks en politie bij IHLIA, zondag 5 november
Lees ook:UvA Pride Lezing: Emancipatie en de Kunsten
Lees ook:Afscheidssymposium voor geliefde universiteitsdocent Homostudies UvA: dr Gert Hekma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>