Israëlisch homofeest onder vuur vanwege op IS-onthoofding geïnspireerde poster

De Israëlische organisatie van homofeesten Drek heeft zich de woede op de hals gehaald, door de adverteren voor een homofeest met posters die doen denken aan IS. Voor het feest ‘Drekistan in in de Haoman’ was een poster ontworpen met een foto die veel lijkt op de beruchte onthoofdingsvideo’s van IS.  Een halfnaakte, in oranje gehulde man zit op de grond, een tweede halfnaakte man staat achter hem, met zijn hand op diens schouder. Ze kijken recht in de camera en links boven is een deel van de vlag van IS te zien.

De reclamestunt riep veel boze reacties op het web op, zoals ‘walgelijk’, ‘smakeloos’ en ‘gênant’. Drek zei in een reactie dat satirisch was bedoeld en dat zij op hun manier hun minachting voor hen wilden laten zien. De gewraakte foto is verwijderd. Een andere foto is nog wel te zien, waarop een halfnaakte boy zwaait met een zwarte vlag, die doet denken aan de IS-vlag. Op de Facebook schreef de organisatie bij de foto: ‘Terwijl de nieuwe Islamitische Staat op stoom komt in het Midden-Oosten, geven wij bij Drek ons over aan de Sharia en juichen we de hardnekkige IS toe.’ Ook het woord ‘hardnekkig’ zou volgens criticasters dubbelzinnig bedoeld zijn.

Lees ook:CNN blundert: gespotte IS-vlag blijkt tekening van dildo’s en butplugs
Lees ook:Excuus Facebook voor weghalen foto mannenzoen
Lees ook:LGBQT-gemeenschap loopt mee in Parade Ieder1 – zondag 25 september in Amsterdam
Lees ook:Tentoonstelling Vroeger en Nu in Roze Huis Nijmegen
Lees ook:Cohen hangt homovlag halfstok als Poetin komt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>