The Normal Heart toert door het land

De Nederlandse versie van het toneelstuk The Normal Heart was in augustus in het DeLaMar Theater in Amsterdam te zien en had zo’n succes, dat er in september en oktober een toernee door Nederland aan is vastgeknoopt (speellijst: klik hier). De eerste voorstelling is op dinsdag 16 september in Nieuwe Luxor in Rotterdam. De voorstelling is tot en met 19 oktober in verschillende theaters in het land te zien.

The Normal Heart van Larry Kramer vertelt het waar gebeurde verhaal over de opkomst van aids begin jaren tachtig in New York, de strijd van betroffen New Yorkers en hun strijd tegen onwillige autoriteiten. Het stuk werd in de VS overladen met Tony Awards. Onlangs won de HBO-film The Normal Heart de Emmy Award gewonnen voor beste televisiefilm van het jaar (trailer: klik hier). Het HBO-drama is de verfilming van het stuk. De nu 79-jarige Larry Kramer stond bij de uitreiking van de Emmy op het podium met een pet met het logo van ACT-UP. Producent Ryan Murphey droeg de Emmy op aan alle slachtoffers van aids.

Lees ook:Emmy Award voor The Normal Heart
Lees ook:RuPaul wint Emmy Award in Los Angeles
Lees ook:Julia Roberts krijgt Award voor haar inzet tegen homodiscriminatie
Lees ook:Emmy Award voor lesbienne in Orange is the New Black
Lees ook:Toneel Haarlem: ‘Four Drags and a Funeral’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>