BBC knipt lesbische zoen uit uitzending Dr Who in Azië

In de populaire BBC-serie Doctor Who was voor het eerst een lesbische kus te zien, is de eerste aflevering van de serie van dit seizoen. Vorige week zaterdag keken 7 miljoen Britten ernaar op BBC-1, daarnaast waren er speciale vertoningen in 400 bioscopen in het hele land. Voor de uitzending in verschillende Aziatische landen heeft de BBC de dameskus eruit geknipt.

De BBC moet gehoorzamen aan de regelgeving in landen waar het programma wordt uitgezonden, zoals in het strenge Maleisië en Singapore. Omdat er maar één versie is gemaakt voor de Aziatische markt, blijven alle Aziatische landen die Dr. Who op tv kunnen bekijken, ‘verschoond’ van de dameskus. De lizard-woman Madame Vatstra (Neve McIntosh) drukte haar lippen op die van Jenny Flint (Catrin Stewart): voor het eerst in de serie. Een aantal fans was not amused en trokken aan de bel. Menigeen vond zo’n lesbo-kus overbodig. In de serie hebben de twee dames een bijzondere vriendschap, maar tot nu toe niet werd niet specifiek duidelijk gemaakt hoe vèr die relatie ging. In Doctor Who heeft nogal wat prominente roze personages gekend, zoals Captain Jack Harkness (John Barrowman).

Lees ook:Eerste lesbische zoen in BBC-serie Doctor Who
Lees ook:Homofobie leidt tot meer hiv en aids in Oost-Europa en Centraal-Azië
Lees ook:Tienduizend mensen op Gay Pride Brussel
Lees ook:Tussen de lakens met Tom of Finland
Lees ook:Heeft Nickelodeon gerucht over lesbische relatie in Legends of Korra bevestigd?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>