Boy Meets Girl: sitcom over transgender op BBC

BBC-2 gaat een pilotaflevering uitzenden van een sitcom over een transgender: Boy Meets Girl. De Britse Rebecca Root, zelf transgender, speelt de hoofdrol in de pilotaflevering. Het is voor het eerst dat er in Groot-Brittannië een sitcom met een transgender personage op stapel staat. De rode draad is de relatie tussen de 26-jarige Leo en de 40-jarige Judy, die als man is geboren maar aks vrouw door het leven gaat.

Het script kwam naar boven tijdens de Trans Comedy Award, een talentenjacht uit 2013 van de BBC, die op zoek was naar een script dat trandgenders positief in de spotlights zet. De BBC noemt Boy Meets Girl ’grappig, gevoelig en progressief’ en hoopt op een mainstream comedy success wordt, in de stijl van Gavin & Stacy. De rest van de cast is nog niet definitief.

Lees ook:Eddie Radmayne: ‘Ik voelde me kwetsbaar toen ik een transvrouw speelde’
Lees ook:Loiza Lamers krijgt rol in Amerikaanse tv-sitcom
Lees ook:Héy, er zit een knop op je tv..
Lees ook:InClusion – Presentatie transgender campagne #yestotruecolours
Lees ook:Holland Taylor onthult een relatie met een jonge vrouw te hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>