Henk Krol moet 2 ton terugbetalen aan het Rijk

Het Rijk eist 2 ton terug van de voormalige stichting van Henk Krol aan subsidiegeld. Krol weigert dat en de Stichting Vrienden van de Gay krant is failliet. Van de 300.00 euro subsidiegeld die het ministerie van Onderwijs tussen 2008 en 2011 betaalde, is van tweederde niet duidelijk waarvoor het is gebruikt. De subsidie was toegekend om een digitale ontmoetingsplek voor roze jongeren op te zetten.

Maar Krol, toen voorzitter van de stichting, zou 2 ton hebben gebuikt om rekeningen van zijn eigen bedrijven te betalen. Krol houdt voet bij stuk dat de stichting verantwoordelijk is en dat de stichting maar met bewijzen moet komen die aantonen hij in de fout is gegaan. Oktober vorig jaar stapte hij als partijleider en fractievoorzitter van 50Plus op, nadat was gebleken dat hij als directeur van de Gay Krant voor zijn werknemers geen pensioenpremie had betaald.

Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant
Lees ook:Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting
Lees ook:Henk Krol hoeft twee ton subsidie niet zelf terug te betalen
Lees ook:Henk Krol zou meer geld hebben opgestreken
Lees ook:Krol bereid schuld Gay Krant te betalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>