Eurovisie Songfestival 2015 vindt in Wenen plaats

@Erik Feenstra

Het Eurovisie Songfestival 2015  vindt in Wenen plaats. Dat was al aannemelijk nadat Conchita Wurst voor Oostenrijk de editie van dit jaar had gewonnen, maar nu is officieel bevestigd dat de hoofdstad komend jaar de gaststad is. Dat maakte een woordvoerder van de Oostenrijkse televisie ORF vandaag bekend: ‘Wenen is de stad van muziek en kunst in hartje Europa. We gaan er alles aan doen om van de 60e editie een succes te maken’, zei hij.

Tot nu toe hebben nog maar een paar landen bevestigd in Wenen mee te doen. Rusland schijnt te werken aan een anti-homo alternatief. Vorig jaar stak Turkije een stokje voor de uitzending van het liedjesfestijn na de lesbische zoen tijdens de Finse inzending, en houdt ook een eigen behoudende versie, Túrkvizyon. Woensdagochtend bazuinde Dana International, de trans winnares namens Israël in 1998, rond dat Europa de mond moet houden over het Gaza conflict.

Lees ook:Australië neemt komend jaar opnieuw deel aan Eurovisie Songfestival
Lees ook:Australië doet eenmalig mee aan Eurovisie Songfestival
Lees ook:Ophef rond ‘vrouw met baard’ op Songfestival
Lees ook:Litouwen zorgt voor ophef op Songfestival met zoenende dames en heren
Lees ook:Presentator Songfestival mocht geen regenboogkleuren dragen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>