Gay Village Tilburg blijkt stunt Roze Maandag

De gay ghetto die in het noorden van Tilburg zou moeten komen, blijkt een pr-stunt voor Roze Maandag. Gisteren was het groot nieuws: projectontwikkelaar Blauwhoed wilde een door hekken afgeschermde gay resort bouwen. Dat leidde tot een stortvloed aan verontwaardigde reacties. Sociale media ‘ontploften’ bijna door de vele reacties.

Nu blijkt dat de Stichting Roze Maandag daarachter zat: de organisatie spreekt op haar website van ‘een serieuze hoax als statement tegen intolerantie richting LHBT’s in Nederland. Stichting Roze Maandag is blij met alle negatieve reacties, die in feite positieve reacties zijn: ‘Het feit dat zo veel mensen dit idee afkeuren, doet ons goed. We wilden een stukje bewustzijn creëren. Dat is hiermee gelukt!’  Op 21 juni wordt Tilburg ‘in ieder geval toch voor één dag Gay Village’, aldus de stichting.  ’Op die dag is iedereen die homo-emancipatie en -integratie een warm hart toedraagt van harte welkom. Voor de 24e keer kleurt Tilburg roze voor een feest van verbroedering en tolerantie, onder het motto ‘Be Gay for a Day’.’

Lees ook:Stichting Roze Maandag krijgt eindelijk eerste vrouwelijke voorzitter
Lees ook:Roze Maandag 25 jaar: hand in hand voor alle geaardheden
Lees ook:Tilburg krijgt regenboogzebrapad vanwege 25-jarig jubileum Roze Maandag
Lees ook:Met de RozeMaandagExpress naar kermis Tilburg
Lees ook:T Pride wordt Tilburgse versie van de Amsterdamse Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>