Onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik Henk Krol

Er komt een onderzoek naar mogelijke subsidiefraude door Henk Krol. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs laat de Auditdienst van het Rijk de boeken inspecteren van de voormalige stichting Vrienden van de Gay Krant. Krol, voormalig leider van de politieke partij 50Plus, was eerder directeur van de Gay Krant. Hij zou subsidie van de overheid hebben gebruikt voor zijn commerciële bedrijven. Dat zou het AD vorige maand op basis van interne stukken hebben aangetoond.

Ook de curator zou hebben vastgesteld dat zijn nu failliete ondernemingen dreven op belastinggeld, waaronder seksshop GayTel. Tussen 2008 en 2011 kreeg hij 3 ton van het Rijk om een digitale ontmoetingsplek voor jongeren op te zetten. Vorig jaar moest Krol opstappen als Tweede Kamer-fractievoorzitter van 50Plus toen bekend werd dat hij pensioenpremies van personeel van de Gay krant niet had afgedragen. Krol zou in een reactie hebben gezegd te hopen dat het onderzoek ‘een einde maakt aan de onzin die circuleert’.  Op dit moment is hij kandidaat voor het Europees Parlement voor 50Plus.

Lees ook:Krol: ‘Er gaat niks ernstigs gevonden worden’
Lees ook:Henk Krol moet 2 ton terugbetalen aan het Rijk
Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant
Lees ook:Henk Krol ‘loog over oplagecijfers Gay Krant’
Lees ook:Henk Krol terug als lijsttrekker van 50Plus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>