Britse leerlingen steeds homovijandiger tegen docenten op social media

Britse leerlingen gebruiken social media steeds meer om hun docenten te belagen met homofobe uitspraken. Die werden grotendeels door middelbare scholieren op Facebook gezet. Dat meldt NASUWT, de grootste lerarenbond in de UK. Steeds meer kinderen, soms nog piepjong, belagen leraren over hun ras, hun seksuele voorkeur en hoe ze erbij lopen. Een onderzoek onder 7.500 bondsleden bewijst dat het probleem groot is.

Van de respondenten zei 21 procent wel eens slachtoffer van verbaal geweld te zijn geweest en 26 procent dat foto’s en filmpjes zonder hun medeweten op internet waren gezet. Volgens het onderzoek was 27 procent van de berichten afkomstig van ouders, 64 procent van leerlingen en 9 procent van beiden. Van de betroffen docenten deed 58 procent geen aangifte bij hun werkgever of bij de politie. Veel van hen deden dat niet omdat ze dachten dat niemand er iets aan zou kunnen doen. De secretaris van de lerarenbond zei dat veel docenten getraumatiseerd zijn door de aanvallen op hen via social media.

Lees ook:Harde anti-pestcampagne in VS
Lees ook:Paarse Vrijdag 2014 – tegen homofobie op school
Lees ook:Paarse vrijdag tegen homofobie op 13 december
Lees ook:Saoedi-Arabië wil homo’s vaker ter dood veroordelen
Lees ook:Geweld en schelden op school schering en inslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>