Doe ons maar mannen met baarden

@Erik Feenstra

Of je nu op het bankje bij de tramhalte zit, in een café of in het park, overal zijn ze te vinden: mannen met baarden. De afgelopen jaren verspreidde de baard zich snel. Wat lange tijd gold als onverzorgd en laks, heet nu übersexy  en een must-have. Het waren niet de hipsters die de baard hebben uitgevonden, maar echte zeemannen. Zij weten allang hoe het zit met de aantrekkingskracht van de baard, zoals te zien in ’Captain Phillips’, met topacteur Tom Hanks als kapitein Richard Phillips. De film speelt zich af voor de kust van Somalië en focust op de relatie tussen de kapitein en zijn Somalische tegenhanger Muse (Barkhad Adbi). Zowel de kapitein als de piratenleider zijn trotse dragers van het hippe stukje gezichtshaar. Ter ere van de stoere zeemannen: een ode aan bebaarde mannen! (ingezonden tekst: Keno van Tilburg)

Als we de populariteit van bebaarde mannen in Hollywood (Bradley Cooper, Hugh Jackman, Ryan Gosling, George Clooney) mogen geloven, is het duidelijk dat veel vrouwen en mannen wel houden van wat gezichtsbeharing bij hun vent en zo’n baard mannelijk, stoer en sexy vinden. Ook een aantal BN’ers doet volop mee met de trend. Jan Kooijman en Arie Boomsma waren in de ogen van menigeen al knapperds, maar sinds zij hun baard hebben laten groeien, zijn ze voor velen helemaal woest aantrekkelijk. Een gouden regel voor sexy gezichtsthaar: het moet er goed verzorgd uitzien. Een scheerapparaat is essentieel om de baard met het nodige millimeterwerk tiptop in orde te houden. Vindt je partner de baard pijnlijk of ruw, dan is een driedaagse baard een uitkomst: dan zijn de haren over de harde stoppelfase heen. Een shampoo of conditioner maakt de haartjes iets zachter. Bakkebaarden kunnen een mooi alternatief vormen, die zijn er ook in alle vormen en lengtes. Nog meer baard-inspiratie nodig? Bekijk dan de zeemansbaard van Tom Hanks in deze trailer (‘Captain Phillips’ is beschikbaar op DVD en Blu-Ray™) of de de Facebookpagina van Sony Pictures Home Entertainment Nederland.

Lees ook:Johnny Depp meest sexy man 2009
Lees ook:Baard blijkt broedplaats voor bacteriën
Lees ook:Nederlandse man heeft lage dunk van zichzelf
Lees ook:Amsterdam: twee mannen in mei mishandeld na ‘homogerelateerd gescheld’
Lees ook:Anglicaanse bisschop uit de kast omdat roddelpers dreigt met publicatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>